• Vegopiroger
  • Vegopiroger

    • 12-14 st
    • 1 tim
    • 2 tim

    Vegopiroger när de är som bäst. Avnjut till lunch, middag eller mellis.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i ljummen mjölk. Tillsätt resterande ingredienser och blanda 3 minuter långsamt och 3 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 2

      Kavla ut degen på mjölat bakbord och dela degen, med hjälp av en assiett eller liknande, till runda cirklar och sätt på plåt. Låt vila under en bakduk under tiden du tillreder grönsakerna.

    • 3

      Skala och hacka purjolök, broccoli och zucchini. Fräs lätt i en stekpanna i lite rapsolja. Dra av fyllningen från spisen och blanda med pressad citron, salt och peppar. 

    • 4

      Ta bort handduken från plåten och klicka ut fyllning i mitten på degcirklarna och vik över så att det blir en halvmåne, tryck ihop kanterna med en gaffel eller kniv.

    • 5

      Jäs sedan i avstängd ugn med lampan på, i max 35 °C, ca 30 minuter.

    • 6

      Sätt ugnen på 220 °C.

    • 7

      Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda sedan, så fort ugnen är uppe i rätt temperatur, i ca 5–6 minuter.

    • 8

      Låt svalna på galler.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (2,5 dl) mjölk, ljummen
    • 8 g (1 tsk) salt
    • 50 g smör
    • 650 g (ca 8 dl) vetemjöl special
    • 100 g (2 st) ägg

    Fyllning

    • 2 st zucchini
    • 1 st purjolök, medelstor 
    • 2 st broccoli, färsk
    • 1 krm salt
    • 2 krm svartpeppar
    • 1 st citron, pressad

    Liknande recept