• Vegopiroger
  • Vegopiroger

    • 12-14 st
    • 1 tim
    • 2 tim

    Vegopiroger när de är som bäst. Avnjut till lunch, middag eller mellis.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i ljummen mjölk.

    • 2

      Blanda alla ingredienser och mixa 3 minuter långsamt och 3 minuter snabbt.

    • 3

      Kavla ut degen på mjölat bakbord och dela degen, med hjälp av en assiett eller liknande, till runda cirklar och sätt på plåt. Låt vila under en bakduk under tiden du tillreder grönsakerna.

    • 4

      Dra av fyllningen från spisen och blanda med pressad citron.

    • 5

      Ta bort handduken från plåten och klicka ut fyllning i mitten på degcirklarna och vik över så att det blir en halvmåne, tryck ihop kanterna med en gaffel eller kniv.

    • 6

      Jäs sedan i avstängd ugn med lampan på, i max 35 °C ca 30 minuter.

    • 7

      Sätt ugnen på 220 °C.

    • 8

      Pensla pirogerna med lättvispat ägg och grädda sedan så fort ugnen är uppe i rätt temperatur i ca 5 – 6 minuter.

    • 9

      Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    Fyllning:

    • 2 st zuccihni
    • 1 st medelstor purjolök
    • 2 st broccoli färsk
    • 1 krm salt
    • 2 krm svartpeppar
    • 1 st pressad citron

    Liknande recept