• Vetebullar med fördeg
  • Läsarrecept

    Vetebullar med fördeg

    • 35 min
    • 2 tim 40 min

    Vetebullar med kanel och kardemummafyllning.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    2.93/5

    473 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Fördeg: Värm mjölken fingervarmt. Lös jästen i mjölken och blanda ner vetemjölet.

    • 2

      När fördegen börjar jäsa upp, blanda i ingredienserna till vetedegen och arbeta till en smidig deg.

    • 3

      Låt jäsa till dubbel storlek.

    • 4

      Rör ihop smör och socker till fyllningen. Kavla ut vetedegen och stryk på fyllningen och smaksätt med kanel, kardemumma eller vanilj.

    • 5

      Vik degen i tre-slag: vik 1/3 in mot mitten och gör likadant på motsatt sida, jämna till.

    • 6

      Skär degen i 2 cm tjocka remsor som snurras runt fingrarna.

    • 7

      Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa en timme.

    • 8

      Värm ugnen till 200°C.

    • 9

      Pensla med ägg och strö över råsocker. Baka av i ca 12 min.

    Ingredienser

    Fördeg:

    Vetedeg:

    • 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 7 g (ca 1/4 tsk) kardemumma
    • 200 g (ca 2 dl) socker
    • 200 g (ca 2 dl) smör

    Fyllning

    • 250 g (ca 2,5 dl) smör
    • 250 g (ca 2,5 dl) socker
    • kanel eller kardemumma

    Liknande recept