Vetebullar med sommarbär & vit choklad
24 st
30 min
1 tim 30 min
Vit choklad och goda sommarbär är både gott och mycket vackert att servera – Variera gärna bär efter säsong!
Gör så här:
-
1
Smula Jästen i en stor bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
-
2
Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
-
3
Knåda degen och dela den i två delar. Forma 12 bullar av varje del.
-
4
Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
-
5
Sätt ugnen på 225°C.
-
6
Tryck ett hål i varje bulle och lägg i lite chokladknappar fyll på med sommarbär.
-
7
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar och pärlsocker efter smak.
-
8
Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
-
9
Godast att servera lite ljumma.
Ingredienser
Deg
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 150 g (ca 1,5 dl) smör
- 500 g (ca 5 dl) mjölk
- 200 g (ca 2 dl) socker
- 3 g (1/2 tsk) salt
- 6 g (ca 2 tsk) kardemumma
- 840 g (ca 14 dl) vetemjöl
Fyllning
- 200 g odense chokladknappar
- 200-300 g sommarbär (jordgubbar, hallon och/eller blåbär)
Topping
- vispat ägg
- odense vita chokladknappar
- pärlsocker