• Veteknäcke
  • Veteknäcke

    • 45 min
    • 1 tim 50 min

    Ett lättbakat och mycket gott knäckebröd. Om man vill kan man pensla med vatten och toppa med sina favorit frön.

    0/5

    480 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda vatten, 28°C, och de övriga ingredienser till en deg. Låt degen jäsa i bunken under plast i ca. 60 min i rumstemp eller i kylen över natten.

    • 2

      Sätt på ugnen på 220°C. Kavla ut degen tunt ca. 1 mm tjock. (använd mjöl på bordet).

    • 3

      Nagga degen mycket. Med t ex. en gaffel.

    • 4

      Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.

    • 5

      Grädda i ca. 8-10 min. Låt svalna på galler.

    Förvara knäckebrödet torrt.

    Ingredienser


    Liknande recept