• Vetesurdegsbröd
  • Vetesurdegsbröd

    • 2 st
    • 1 tim
    • 4 tim 40 min

    Ett saftigt bröd med en fin syra. Passar perfekt  både till frukost och middag.

    4.11/5

    9 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Blanda alla ingredienser utom saltet 3 minuter långsamt med maskin. När degen gått ihop, öka hastigheten och fortsätt kör ca 4 minuter.

    • 3

      Tillsätt salt och blanda 3 minuter.

    • 4

      Lägg degen i en inoljad bunke och låt jäsa under plast i 2 timmar.

    • 5

      Vik degen efter en timmes jästid.

    • 6

      Lägg försiktigt upp degen på mjölat bord och forma varsamt till två limpor. Låt jäsa ca 2 timmar, eller dubbel storlek.

    • 7

      Sätt ugnen på 250 grader. Vänd upp brödet på plåt.

    • 8

      Sätt in brödet i ugnen och sänkt till 230 grader.

    • 9

      Grädda ca 25-30 minuter.

    • 10

      Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna på galler.

    Ingredienser

    • 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk
    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten kallt
    • 390 g (ca 6,5 dl) vetemjöl special
    • 12 g (ca 2 tsk) salt

    Liknande recept

    • Råger

      Råger


      Marie S.
      30 min 24 tim
    • Lantlig macka med coleslaw, avokado & bacon

      Lantlig macka med coleslaw, avokado & bacon


      Cecilia V.
      30 min 24 tim
    • Gorgonzola med päron- och ingefärsmarmelad

      Gorgonzola med päron- och ingefärsmarmelad


      Cecilia V.
      45 min 45 min
    • Använder du rätt Jäst?

      Använder du rätt Jäst?

      För att säkra att du får ett bra bakresultat, bör du använda rätt jäst utifrån vad du ska baka.