• Vitlöksbaguetter
  • Vitlöksbaguetter

    • 6 st
    • 30 min
    • 4 tim

    Fantastiska vitlöksbaguetter som har ett mjukt inkråm och en härlig vitlökssmak. Passar perfekt till middagen en god soppa.

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1

      Torrjäst – blandas med mjölet och låt sedan stå i 10 min och addera sedan vattnet.
      Färsk jäst – blandas ut med vattnet.
      Blanda långsamt i maskin i 2-3 min och låt sedan stå i rumstemperatur över natten i en stor bunke med plast över.

    • 2

      Dag 2

      Blanda ner oljan och mjöl i blandningen från dag 1 och kör 7 min i maskin.

    • 3

      Häll i saltet sista minuterna och tillsätt vitlöken det sista varvet.
      Låt därefter degen vila i 20 min.

    • 4

      Forma till baguetter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 60-90 min.

    • 5

      Sätt ugnen på 250°C. Snitta rakt över hela baguetten, lägg i lite smör och strö över lite flingsalt.

    • 6

      Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 220°C och grädda i ca 20 min.

    Ingredienser

    Dag 1

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk alt. torrjäst (14 g)
    • 350 g (ca 6 dl) vetemjöl special
    • 100 g (ca 1,5 dl) durumvete
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt

    Dag 2

    • blandningen från dag 1
    • 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl special
    • 15 g (ca 1 msk) olivolja
    • 18 g (ca 3 tsk) salt
    • 1,5 msk vitlök, finhackad

    Garnering

    • smör
    • flingsalt

    Liknande recept