• Vitlöksbröd i långpanna
  • Vitlöksbröd i långpanna

    • 18 portioner
    • 1 tim
    • 2 tim 57 min

    Hemlagat vitlöksbröd i långpanna är väldigt trevligt att servera tillsammans med maten. Detta bröd passar bra till grillat på en utsökt sommarkväll eller tillsammans med tapas.

    Att baka vitlöksbröd är mycket lättare än du tror, ​​och du kommer definitivt att baka det igen!

    1/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i vattnet. Lägg resten av ingredienserna till degen i en degskål tillsammans med jästen. Knåda degen i bakmaskinen i ca 10 minuter tills degen är slät. Dubbla tiden om du knådar degen för hand. Täck degskålen och låt degen vila i ca. 30 minuter. Gör sedan vitlökssmöret. Smält smöret i en kastrull och lägg åt sidan. Finhacka örter, raspa vitlöksklyftorna och rör ned i smöret.

    • 2

      Dela degen i 36 lika delar (cirka 35 gram) som rullas till små bullar. Doppa bullarna i vitlökssmöret och lägg de sedan i en långpanna ca. 40 x 35 cm med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite mellanrum mellan bullarna, då de senare jäser ihop. Rör runt i smöret ibland så att örter och vitlök fördelas jämt över bullarna.

    • 3

      Täck formen med plast och jäs i ca. 60 – 90 minuter eller tills bullarna är dubbelt så stora. Värm ugnen till 230 grader.

    • 4

      Placera pannan i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 190 grader efter insättningen. Grädda  i ca. 25 minuter eller tills brödet har fått en fin, gyllene färg.

    • 5

      Strö över lite av de finhackade örterna och flingsalt innan servering.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 75 g (1 1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 1050 g (ca 17,5 dl) vetemjöl
    • 36 g (ca 3 msk) socker
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 360 g (ca 3,6 dl) vatten, kallt
    • 360 g (3,6 dl) mjölk, kall
    • 3 msk rumstempererat smör

    Vitlökssmör:

    • 200 g smör
    • 6 g (ca 4 msk) hackad bladpersilja
    • 6 g (ca 4 msk) oregano
    • 6 st rivna vitlöksklyftor

    Liknande recept

    • Vitlöksbaguetter

      Vitlöksbaguetter


      KronJäst
      30 min 4 tim
    • Brytbröd i långpanna

      Brytbröd i långpanna


      Marinela D.
      30 min 1 tim 40 min
    • Örtbrytbröd

      Örtbrytbröd


      KronJäst
      30 min 1 tim 40 min
    • Bröd för dig som tränar!

      Bröd för dig som tränar!

      Bröd för dig som tränar och vill äta en hälsosam och varierad kost!