• Vitlökssnäckor
  • Vitlökssnäckor

    • 35 min
    • 2 tim

    Ett vitlöksbröd som tillbehör kan rädda en måltid. Passar till det mesta men kanske lite extra till maträtter från det Italienska köket. En enkel carbonara eller en god soppa med detta smarriga bröd blir en hit!

    2.99/5

    451 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 230 °C och rör ihop smör och vitlök.

    • 2

      Smula ett paket jäst i 25-30°C vatten. Lös upp jästen fullständigt.

    • 3

      Tillsätt salt, olja och mjöl.

    • 4

      Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.

      Tips! Om du känner dig lite osäker på att sätta degen så kika gärna in på vår Bakskola där du får bra och enkla tips.

    • 5

      Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60×35 cm

    • 6

      Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.

    • 7

      Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.

    • 8

      Sätt av snäckorna på pappersklädda plåt och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.

    • 9

      Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.

    • 10

      Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 8-10 minuter.

    Ingredienser

    Fyllning

    • 150 g (ca 1,5 dl) smör, rumstempererat
    • 2 st vitlöksklyftor, pressade

    Topping

    • flingsalt

    Pensling

    • vatten

    Liknande recept