recept_video_backdrop
  • Zopf
Läsarrecept

3.17/5

461 Röster

Zopf

  • 2 st
  • 45 min
  • 2 tim 20 min
  • 1

    Häll mjölet i en bunke och rör ner saltet.

  • 2

    Smula jästen i en kopp och slå på sockret. Rör till det blir flytande.

  • 3

    Slå mjölken på margarinet och låt det bli, fingervarmt.

  • 4

    Häll jästen och degspadet i mjölet. Rör det till en deg.

  • 5

    Knåda tills man ser luftbubblor när man delar degen. Ju större bubblor desto bättre.

  • 6

    Låt stå minst 1 ½ timme att jäsa under duk.

  • 7

    Forma till 2 zöpfli (flätor)

  • 8

    Pensla bröden och sätt in dem i 175°C varm ugn tills de är gyllenbruna.

  • 9

    Höj sedan värmen till 225°C tills bröden är guldbruna.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 16,5 dl (1000 g) vetemjöl special
  • 1,5 dl (150 g) margarin, fingervarmt
  • 2 tsk (6 g) salt
  • 2 tsk (30 g) socker

Liknande recept

  • Lantbröd med havre

    Lantbröd med havre


    Marie S.
    35 min 3 tim 5 min
  • Sportbröd

    Sportbröd


    KronJäst
    30 min 2 tim 20 min
  • Turkiskt bröd

    Turkiskt bröd


    Simone Hanna
    30 min 3 tim 20 min
  • Brunch!

    Brunch!

    Brunch, en perfekt kombo av allt du gillar! Få din inspiration här!