Bakskola

Att baka hemma är en naturlig förädlingsprocess. En förvandling av något enkelt till något ädelt, dvs vårt dagliga bröd. Doften av nybakat bröd är en hemtrevlig och välkomnande doft som sprider gemytlig stämning i hemmet. Det är en doft som vi förknippar med trygghet, omtanke och värme. Hembakat bröd uppskattas av alla. Det är gott, nyttigt och man vet vad man äter. Att knåda en deg kan ge en känsla av terapi och harmoni.

Vem som helst kan lära sig att baka. Att mäta upp ingredienser och blanda till en deg är ingen svår konst. Lär man sig att handskas med en bra grunddeg blir man snabbt en bra hemmabagare och snart kan man själv experimentera med olika mjölsorter, utbakningssätt och varierande garnering. Brödets smak kan varieras med hjälp av mjölet. Vetemjöl ger ett lätt och luftigt bröd. Grova mjölsorter ger ett grövre, lite mer kompakt bröd. Fullkornsmjöl gör brödet rikt på fiber och ger en mer mustig smak. Vill du förbättra dina kunskaper om bakning med jäst är du välkommen att ta del av vår bakskola.

KronJäst – bakglädje sedan 1893.

Sätt dina kunskaper på prov med dessa recept

  • Vetebulle med jordgubbskesella & lime

    Vetebulle med jordgubbskesella & lime


    Marie S.
    30 min 1 tim 30 min
  • Sockerbullar med blåbärsfyllning

    Sockerbullar med blåbärsfyllning


    KronJäst
    45 min 2 tim 30 min
  • Frukostfrallor med morötter och solrosfrön

    Frukostfrallor med morötter och solrosfrön


    Sara Gröndahl
    30 min 1 tim 40 min
  • Farmors tekakor

    Farmors tekakor


    Linda Johansson
    25 min 2 tim 10 min