• Lemoncurd
  • Lemoncurd

    • 15 min
    • 15 min

    Härligt krämig och syrlig lemoncurd. 

    0/5

    0 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Koka upp citronsaft, strösocker, äggula och ägg på låg värme. Vispa hela tiden ner i botten så att det inte bränns. Ta av från plattan när krämen tjocknat. 

    • 2

      Tillsätt smöret och vispa in det i krämen. Plasta in och låt svalna i kylen. 

    • 3

      Rör om i krämen innan användning och fyll i en spritspåse. 

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 62 g (3 st) äggulor 
    • 50 g (1 st) ägg 
    • 75 g (0,75 dl) citronsaft 
    • 45 g (0,5 dl) strösocker 
    • 30 g smör 

    Liknande recept