Välkommen till KronJäst Surdeg!

KronJäst Bagarens Surdeg Vete!

- är en nyhet för alla som gillar surdegsbröd. Det är en surdeg med levande surdegskultur som kan användas direkt, spontant och enkelt.

Bagarens Surdeg behöver man inte mata, den är klar att blanda ner i degen direkt vid degberedningen och mängden är anpassad efter ett lämpligt grundrecept. Receptet kan varieras efter eget önskemål, med alternativa mjölsorter, olika form och garnering på brödet.

Se grundrecept här!

Se bak-film här!

  • Blandas med: jäst + vatten + mjöl + olja + salt = 2-3 bröd.
  • Grundrecept på förpackning (undersidan av burken).
  • Minskd mängd jäst i receptet ger ytterligare jästid på brödet.
  • Burk med vridlock 150 g.
  • Ingredienser: Flytande vetesurdeg med levande surdegskultur (vatten, fermenterat vetemjöl).
  • Den levande surdegskulturen innehåller bla mjölksyrabakterier som naturligt producerar koldioxid. Förpackningen ska förvaras ordentligt kyld, max 6C. Likväl kan produktion av koldioxid ske, vilket då innebär att förseglingen buktar utåt något. Detta är en helt naturlig och ofarlig process.
  • Bagarens Surdeg innehåller levande bakteriekulturer som ger smak och arom åt brödet. Surdegen är tillverkad på mjöl och vatten, på samma sätt som man gör hemma eller i bagerier. Jämfört med en surdeg som man har hemma har Bagarens Surdeg mindre jäskraft, eftersom burkarna inte ska gå sönder under hanteringen pga ett alltför stort ”lufttryck” i burken. Jästceller överlever inte någon längre tid i en sur miljö, men det gör mjölksyra och ättiksyrabakterier. Paketering av produkten sker när jästcellerna har klingat av i surdegen.
  • Förpackningen källsorteras: Burk och lock som hårdplast. Oblat som metall.

Vi använder cookies