Ekologisk jäst behöver längre jästid för att uppnå samma resultat som KronJäst för Matbröd. Vi rekommenderar inte Ekologisk jäst till söta deagar. Vi rekommenderar att man förlänger respektive jästid ca 30 minuter vid bakning av osötat bröd/ matbröd och minst 60 minuter vid bakning av söta degar (mer än 2,5 msk socker per 14 dl mjöl).
Ekologisk jäst behöver längre jästid för att uppnå samma resultat som KronJäst för Matbröd. Vi rekommenderar inte Ekologisk jäst till söta deagar. Vi rekommenderar att man förlänger respektive jästid ca 30 minuter vid bakning av osötat bröd/ matbröd och minst 60 minuter vid bakning av söta degar (mer än 2,5 msk socker per 14 dl mjöl).
Jäst är rik på framför allt B-vitaminer. Nedan ges generella riktvärden enligt branschorganisationen COFALEC för näringsinnehållet i bagerijäst (torr).
Näringsämne | Innehåll | Enhet |
---|---|---|
Energivärde | 380 | Kcal/100 g |
Protein | 50% | g/100 g torrvikt |
Fett | 6% | g/100 g torrvikt |
Kolhydrater | 40% | g/100 g torrvikt |
Kalium | 0,6-2,5 | g/100 g |
Natrium | < 0,5 | g/100 g |
Kalcium | 0,02-0,15 | g/100 g |
Magnesium | 0,03-0,25 | g/100 g |
Järn | 0,001-0,1 | g/100 g |
B1 | 2-15 | mg/100 g |
B2 | 6-8 | mg/100 g |
B6 | 2-6 | mg/100 g |
Folsyra | 2-4 | mg/100 g |
Niacin | 10-60 | mg/100 g |
Biotin | 0,05-0,25 | mg/100 g |
Ekologisk jäst behöver längre jästid för att uppnå samma resultat som KronJäst för Matbröd. Vi rekommenderar inte Ekologisk jäst till söta deagar. Vi rekommenderar att man förlänger respektive jästid ca 30 minuter vid bakning av osötat bröd/ matbröd och minst 60 minuter vid bakning av söta degar (mer än 2,5 msk socker per 14 dl mjöl).