Kontakt

Vill du kontakta oss

Coronavirusets påverkan

KronJäst har alltsedan 1893 spridit bakglädje. Det vill vi fortsätta göra. Nu påverkas allas vår vardag av coronaviruset och dess spridning. Du har säkert sett att det i butikerna handlas mer än vanligt, jästen är inget undantag. Vi gör allt vad vi kan för att det ska finnas jäst i butikerna så att du ska kunna baka så mycket som du vill men det kan tillfälligt ta slut. Efterfrågan just nu är mycket hög och vi producerar för fullt. Vi kan dessvärre inte svara på när enskilda butiker får sina leveranser och det går tyvärr inte att köpa jäst direkt från oss.

Vi får många frågor om jäst kan frysas, det är inget som rekommenderas. Vid frysning expanderar vattnet som finns i jästcellerna och cellerna kan då sprängas och jästen dör.

Hittar du inte den jästsort du behöver i butiken kan du ersätta Jäst för matbröd och Jäst för söta degar med varandra. Tänk bara på att jästiderna påverkas och även slutresultat. KronJäst för Matbröd rekommenderas när du skall baka ett bröd utan eller med endast lite socker, mindre än 2,5 msk socker per 14 dl mjöl. Om du däremot ska baka ett sött bröd eller bullar får du ett bättre resultat och en större volym på ditt bröd med KronJäst för Söta Degar.

 

Vid övriga frågor

Använd kontaktformuläret här till höger om du har frågor om våra produkter eller vill reklamera en produkt. Vid frågor rekommenderar vi att ni först tar en titt och ser om ni kan få er fråga besvarad bland våra vanligaste frågor med svar här på hemsidan vilket är det snabbaste sättet att få din fråga besvarad på.

 

Sponsorskap

Gällande frågor angående sponsring Läs mer här.


Fields marked with an * are required
Fields marked with an * are required
Fields marked with an * are required

Några (jättegoda) recept

 • Kanel- & äppelkaka

  Kanel- & äppelkaka


  Marie S.
  30 min 2 tim 50 min
 • Croissant

  Croissant


  KronJäst
  50 min 3 tim 50 min
 • Surdegsfocaccia med medelhavstopping

  Surdegsfocaccia med medelhavstopping


  Marie S.
  30 min 3 tim 20 min
 • Använder du rätt Jäst?

  Använder du rätt Jäst?

  För att säkra att du får ett bra bakresultat, bör du använda rätt jäst utifrån vad du ska baka.