Det enklaste brödet
10 frallor
20 min
8 tim 20 min
Det här är det absolut enklaste brödet du kan baka. Du behöver bara lite framförhållning. Man gör degen på kvällen och ställer den i kylskåp över natten för att jäsa. På morgonen stjälper man ut degen på en plåt, skär i bitar och gräddar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
På kvällen:
Rör ut jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Den kan vara lite kladdig, det är helt ok.
Täck bunken med en bakduk och ställ in i kylen över natten. -
2
På morgonen:
Sätt ugnen på 200 °C varmluft.
Stjälp upp degen på en bänk eller en plåt med bakplåtspapper på.
Dela degen i ca 10 bitar och lägg på plåten.
Strö mjöl över och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt
- 20 g (ca 1 msk) honung
- 13 g (ca 1 msk) olivolja
- 12 g (ca 2 tsk) salt
- 720 g (ca 12 dl) rågsikt