• Det enklaste brödet
  • Läsarrecept

    Det enklaste brödet

    • 10 frallor
    • 20 min
    • 8 tim 20 min

    Det här är det absolut enklaste brödet du kan baka. Du behöver bara lite framförhållning. Man gör degen på kvällen och ställer den i kylskåp över natten för att jäsa. På morgonen stjälper man ut degen på en plåt, skär i bitar och gräddar.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.1/5

    361 Röster

    Gör så här:

    • 1

      På kvällen:

      Rör ut jästen i det kalla vattnet.
      Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Den kan vara lite kladdig, det är helt ok.
      Täck bunken med en bakduk och ställ in i kylen över natten.

    • 2

      På morgonen:

      Sätt ugnen på 200 °C varmluft.
      Stjälp upp degen på en bänk eller en plåt med bakplåtspapper på.
      Dela degen i ca 10 bitar och lägg på plåten.
      Strö mjöl över och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt
    • 20 g (ca 1 msk) honung
    • 13 g (ca 1 msk) olivolja
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 720 g (ca 12 dl) rågsikt

    Liknande recept