• Morotsbullar
  • Läsarrecept

    Morotsbullar

    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    Bullar med rivna morötter.

     

    Detta recept är inskickat av en av våra läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    5/5

    676 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till 20 °C. Rör sedan ner smöret.

    • 2

      Smula ner jästen i en stor bunke. Häll mjölkblandningen i bunken och salta. Häll de rivna morötterna samt vetemjöl och rågsikt i bunken och knåda degen ordentligt antingen med bakmaskin eller för hand.

    • 3

      Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter i bunken.

    • 4

      Gör 18 bullar av degen och låt jäsa 30 minuter övertäckta.

    • 5

      Grädda bullarna i ca 9-10 minuter i mitten av ugnen på 225 °C.

    Tips!

    • Bullarna håller sig färska och mjuka i cirka 4 dagar men går jättebra att frysa in! Det går lika bra att göra ett bröd istället för bullar men ha då brödet inne i ugnen ca 15 minuter.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 350 g (3,5 dl) mjölk
    • 75 g ( 0,75 dl) smör
    • 3 morötter, stora, rivna
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
    • 240 g (ca 4 dl) rågsikt

    Liknande recept