• Morotsbullar
  • Läsarrecept

    Morotsbullar

    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    Bullar med rivna morötter.

     

    Detta recept är inskickat av en av våra läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    69420.57/5

    673 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken tills det blir fingervarmt i en kastrull. Rör sedan ner smöret.

    • 2

      Riv morötterna.

    • 3

      Smula ner jästen i en stor bunke. Häll mjölkblandningen i bunken och salta. Häll de rivna morötterna samt vetemjöl och rågsikt i bunken och knåda degen ordentligt antingen med bakmaskin eller för hand.

    • 4

      Låt degen jäsa övertäckt i 30 min i bunken.

    • 5

      Gör 18 bullar av degen och låt jäsa 30 min övertäckta.

    • 6

      Grädda bullarna i cirka 10 minuter i mitten av ugnen på 225°C.

    Tips!

    • Bullarna håller sig färska och mjuka i cirka 4 dagar men går jättebra att frysa in! Det går lika bra att göra ett bröd istället för bullar men ha då brödet inne i ugnen ca 15 minuter.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 1 pkt (50g) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 3,5 dl (350g ) mjölk
    • 0,75 dl (75 g) smör
    • 3 morötter, stora
    • 1 tsk (6 g) salt
    • 8 dl (480 g) vetemjöl
    • 4 dl (240 g) rågsikt

    Liknande recept