• Flätat franskbröd
  • Flätat franskbröd

    • 3
    • 30 min
    • 2 tim 40 min

    Detta supergoda bröd passar perfekt till maten oavsett om det är skaldjur, tapas eller som komplement på buffébordet. Flätningen är enkel att göra och gör den till stjärnan på bordet.

    0/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda de torra ingredienserna i en skål med torrjäst och rumstempererat smör. Häll i mjölken och knåda degen i en bakmaskin till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter ca. 10 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 2

      Dela degen i tre lika stora delar. Dela och rulla sedan dessa 3 bitar i tre lika tjocka ”korvar” och fläta samman till en sammanhängande fläta. Placera flätorna på en bakplåt med bakplåtspapper, täck över och låt flätorna jäsa  i ca. 60 – 90 minuter eller tills dubbla storleken. Värm ugnen till 220 grader.

    • 3

      Pensla med uppvispat ägg och strö på några svarta vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca. 25 – 30 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 20 g (ca 7 tsk)  Kronjäst för Matbröd, torr
    • 1500 g (ca 25 dl)  vetemjöl
    • 36 g (ca 3 msk) socker
    • 12 g (ca 3 tsk) salt
    • 105 g (ca 10.5 dl) mjölk, kall
    • 6 msk rumstempererat smör

    Topping

    • Vallmofrön till topping

    Pensling

    • 150 g (ca 3 st) ägg till pensling

    Liknande recept