recept_video_backdrop
  • Kavring över natten

Kavring över natten

  • 1 st
  • 20 min
  • 8 tim 20 min

Denna kavring tillagas på väldigt låg värme, vilket gör att brödet utvecklar en underbar smak.  Brödet gör sig bäst att äta dagen efter gräddningen då smaken har utvecklats ännu mer men väl värd väntan. Om du inte kan hålla dig vänta åtminstone ett par timmar. Grädda brödet över natten så vaknar du till härligt nydoftande bröd.

”Att vara lat – kan ibland vara ”Street Smart”.

3.9/5

229 Röster

Gör så här:

  • 1

    Blanda jäst, surdeg & öl. Blanda ihop alla ingredienserna. Arbeta i maskin i ca 8 min. Dubbla tiden om du knådar för hand.

  • 2

    Degen ska bli ganska fast men fortfarande vara kletig. Blir den för hård, tillsätt en skvätt vatten.

  • 3

    Forma en sprickfri limpa och lägg i en oljad 2-litersform. Låt jäsningen komma igång så vänta ca 30 minuter innan du sätter den i ugnen.

  • 4

    Sätt ugnen på 120°C.

  • 5

    Grädda brödet 8 timmar i 120°C, lämpligen över natten. Täck eventuellt med dubbel folie. Ta ut brödet och låt svalna på galler. Du kan spara folien till nästa bak.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Råg, färsk
  • 5 dl (500 g) öl, mörkt eller svagdricka (ljummen)
  • 1 dl (140 g) sirap, eller honung
  • 8,5 dl (500 g) mjöl, grovt
  • 4,1 dl (250 g) vetemjöl
  • 2,5 (15 g) tsk salt
  • 3 tsk kryddor, grovt mortlade anis, fänkål, koriander

Liknande recept

  • Gotländskt rågbröd

    Gotländskt rågbröd


    Marie S.
    30 min 24 tim
  • Mormor Inez Stenugnsbakade bröd

    Mormor Inez Stenugnsbakade bröd


    Jenny K.
    25 min 3 tim 5 min
  • Focaccia med flingsalt

    Focaccia med flingsalt


    KronJäst
    30 min 1 tim 20 min
  • Bjuda på något gott

    Bjuda på något gott

    Här finns flera härliga och inspirerande recept att bjuda nära, kära eller kollegor på.