• Kavring över natten
  • Kavring över natten

    • 1 st
    • 20 min
    • 8 tim 20 min

    Denna kavring tillagas på väldigt låg värme, vilket gör att brödet utvecklar en underbar smak.  Brödet gör sig bäst att äta dagen efter gräddningen då smaken har utvecklats ännu mer men väl värd väntan. Om du inte kan hålla dig vänta åtminstone ett par timmar. Grädda brödet över natten så vaknar du till härligt nydoftande bröd.

    ”Att vara lat – kan ibland vara ”Street Smart”.

    3.38/5

    231 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda jäst, surdeg & öl. Blanda ihop alla ingredienserna. Arbeta i maskin i ca 8 min. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 2

      Degen ska bli ganska fast men fortfarande vara kletig. Blir den för hård, tillsätt en skvätt vatten.

    • 3

      Forma en sprickfri limpa och lägg i en oljad 2-litersform. Låt jäsningen komma igång så vänta ca 30 minuter innan du sätter den i ugnen.

    • 4

      Sätt ugnen på 120°C.

    • 5

      Grädda brödet 8 timmar i 120°C, lämpligen över natten. Täck eventuellt med dubbel folie. Ta ut brödet och låt svalna på galler. Du kan spara folien till nästa bak.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept