• Morotsfickor
  • Läsarrecept

    Morotsfickor

    • 16
    • 35 min
    • 2 tim

    Saftiga morotsfickor.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    486.47/5

    640 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 230°C.

    • 2

      Smula ett paket jäst i 37°C vatten. Lös upp jästen fullständigt.

    • 3

      Tillsätt salt, krydda, olja, morötter och mjöl.

    • 4

      Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.

    • 5

      Lägg degen på ett mjölat bord, forma degen till en lång lev.

    • 6

      Kubba upp degen så att du har ca 16 st lika stora bitar, rulla runda.

    • 7

      Låt bullarna ligga 5 minuter, kavla ut dom så att de blir ca 15 cm i diameter.

    • 8

      Pensla ena halvan med olja och vik över så att det blir en halvmåne.

    • 9

      Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.

    • 10

      Snitta bröden och baka i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (ca 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special
    • 13 g (ca 1 msk) matolja
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 200 g morötter, rivna

    Liknande recept