• Limpa med pumpafrön och havre
  • Läsarrecept

    Limpa med pumpafrön och havre

    • 30 min
    • 3 tim 50 min

    Att baka på havregryn är ett lite annorlunda sätt att baka. Nyttigt och gott.

    3.12/5

    470 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke. Rör i vätska, salt, socker och olja.

    • 2

      Rör i nästan allt mjöl, degen ska vara rätt lös. Rör runt kraftigt så det inte blir några mjölfickor i degen.

    • 3

      Sätt på plastfolie och ställ åt sidan i ca 3 timmar.

    • 4

      Sätt ugnen på 225°C.

    • 5

      Fös ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte, använd degspade för att fösa ihop och dela på mitten.

    • 6

      Eventuellt kan du vrida dem lite men var försiktig så du inte knådar bort alla fina stora bubblor som bildats. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ca 30 minuter.

    • 7

      När undersidan fått en gyllenbrun färg och låter ihåligt när man knackar på dem är de klara.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 (ca 5 dl ) vatten, kallt
    • 15 g (ca 1 msk) socker eller 20 g (ca 1 msk) honung
    • 17 g (ca 0,5 msk) salt
    • 75 g (ca 1 dl) pumpafrön
    • 65 g (ca 1 dl) havregryn
    • 13 g (ca 1 msk) olivolja
    • 600-720 g (ca 10-12 dl) vetemjöl

    Liknande recept