• Naanbröd
  • Läsarrecept

    Naanbröd

    • 12 st
    • 50 min
    • 1 tim 55 min

    Naanbröd, perfekt tillbehör till härliga grytor.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst. 

    3.36/5

    458 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen med socker i en bunke. Häll över det ljumma vattnet och yoghurt.

    • 2

      Sikta mjöl och salt. Kör i matberedare, cirka 15 minuter. Degen ska vara mycket mjuk men inte klibba för mycket.

    • 3

      Låt degen jäsa i en timme.

    • 4

      Dela degen i 12 bitar, forma bullar och platta till en oval, cirka 15 cm i diameter.

    • 5

      Grädda i en uppvärmd stekpanna, cirka 1 minut på varje sida eller i ugnen på 250°C tills den får en jämn brun yta.

    • 6

      Smält smöret och pressa vitlöken i det.

    • 7

      Pensla naanbrödet med vitlökssmör.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 15 g (ca 1 msk) socker
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten
    • 60 g (ca 4 msk) yoghurt
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
    • 30 g (ca 2 msk) smör
    • 1 vitlöksklyfta

    Liknande recept