• Saftiga krämbullar
  • Läsarrecept

    Saftiga krämbullar

    • 40 min
    • 1 tim 15 min

    Krämbullar med kvarg, vanilj och kardemumma. Mums!

    2.96/5

    329 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smör och kardemumman, låt puttra lite och därefter i mjölken till fingervarmt.

    • 2

      Finfördela jästen o blanda ut den med sirapen. Häll över degspadet och addera alla torra ingredienser. Ta det försiktigt med mjölet, blanda i lite i taget tills du har en jämn o fin deg.

    • 3

      Låt jäsa i 30 min.

    • 4

      Knåda degen ordentligt så att all luft jobbas ut. Dela upp degen i bitar som du rullar till bullar. Vänd på bullen o tryck in tyllen o tryck ut marsanen i bullen.

    • 5

      Låt jäsa i ugnen med luckan öppen i ca 5 min, stäng ugnen och sätt den på 200°C. Grädda bullarna sedan i ca 20 min tills de har fått en gyllenbrun yta. Låt bullarna svalan en stund, pensla sen smält smör på dem o vänd bullarna upp o ner i sen skål med strösocker.

    Tips!

    • För saftigare resultat: Ställ in en ugnsfast bytta fylld med vatten på botten av ugnen. Ångan som blir ger ett mycket bra resultat.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 150 g (ca 1,5 dl) smör
    • 1000 g (ca 10 dl) mjölk
    • 150 g (ca 1,5 dl) socker
    • 20 g (ca 1 msk) sirap
    • 60 g (ca 4 msk) kvarg, vanilj
    • 2 tsk kardemumma kärnor, krossade
    • 10 g (ca 2 tsk ) bakpulver
    • 15 g (ca 1 msk) vaniljsocker
    • 1500 g (ca 25 dl) vetemjöl
    • 4 dl snabbmarsan (gör den tjockare än vanligt)

    Liknande recept