• Solrosbröd med grahamsmjöl
  • Läsarrecept

    Solrosbröd med grahamsmjöl

    • 2 st
    • 35 min
    • 2 tim 10 min

    Ett solrosbröd med grahamsmjöl.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.06/5

    502 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp.

    • 2

      Tillsätt salt, solrosfrön, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet.

    • 3

      Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.

    • 4

      Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

    • 5

      Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.

    • 6

      Rulla varje bit till ett runt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper.

    • 7
      1. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
    • 8

      Pensla eventuellt bröden med äggvita och strö över lite solrosfrön.

    • 9

      Grädda i 200°C i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

    Tips!

    • När brödet har svalnat är det bara att skiva upp och göra underbara smörgåsar med det. Mmmm så gott!
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 150 g (ca 2 dl) solrosfrön
    • 70 g (ca 2 dl) havregryn
    • 120 g (ca 2 dl) grahamsmjöl
    • 20 g (ca 1 msk) honung
    • 26 g (ca 2msk) rapsolja
    • 480-540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl

    Pensling

    1 äggvita, uppvispad

    Garnering

    • solrosfrön

    Liknande recept