• Solrosrutor
  • Läsarrecept

    Solrosrutor

    • 16 rutor
    • 30 min
    • 1 tim 20 min

    Härliga rutor av graham, mannagryn, vete och solroskärnor.

    3.46/5

    420 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm vatten och olja till fingervärmt och lös jästen i det.

    • 2

      Tillsätt salt, socker, solroskärnor och arbeta in mjölet.

    • 3

      Låt degen jäsa i degbunken under duk ca 30 minuter.

    • 4

      Häll ut degen på plåtpapper och platta ut den till 1,5 cm tjocklek.

    • 5

      Dela degen i 16 rutor. Pensla den med vatten och häll på mannagryn.

    • 6

      Låt jäsa 10 min. Grädda i 225°C ca 16 min.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 20 g (ca 1,5 msk) olja
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 15 g (ca 1 msk) socker
    • 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
    • 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
    • 150 g (ca 2 dl) solroskärnor
    • mannagryn

    Liknande recept