• Veteskorpor
  • Läsarrecept

    Veteskorpor

    • 25 min
    • 1 tim 30 min

    Eget recept på knapriga och gyllene veteskorpor.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.35/5

    429 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och låt svalna. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt det ljumma vattnet och rör om.

    • 2

      Tillsätt saltet, sirapen, torrmjölken och sist vetemjölet och rör om tills det blir en fast, kladdig deg.

    • 3

      Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sedan gör man små avlånga skorpor, eller runda om du vill det.

    • 4

      Låt jäsa i 20 min. In i ugn på 210°C tills de fått färg. Ta ut dem, och lägg in den andra plåten under tiden i ugnen,för de tar tid att dela skorporna som man gör det med en gaffel och naggar sidorna tills de blir 2 halvor. Sedan är det bara att byta plåt och in i ugnen, men den här gången på 150°C tills de blir gyllenfärgade och härligt knapriga. Och då är det bara att stänga av värmen och ha kvar dem inne i ugnen.

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 330 g (ca 3,3 dl) vatten
    • 160 g (ca 1,2 dl) vit sirap
    • 100 g (ca 1 dl) smör
    • 3 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 35 g (ca 0,5 dl) torrmjölk
    • 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl

    Liknande recept