• Fransk baguette med skinka & appenzeller
  • Fransk baguette med skinka & appenzeller

    • 4 st
    • 15 min
    • 15 min

    Det välkända begreppet ”less is more” gäller verkligen här. Så här ser en äkta Parisisk ost- och skinkbaguette ut. Först ett tunt lager stark senap, gärna dijonsenap, sedan skurna skivor av valfri ost -här har vi valt appenzeller, men du väljer din egen favorit. Skinkan får gärna vara vinkokt, men även rökt eller torkad går bra.

    3.56/5

    482 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dela baguetterna. Bre på ett lager majonäs blandat med dijonsenap. Lägg på ost och skinka. Garnera med paprika. Servera!

    Om du vill göra egen majonnäs:

    Blanda 2 äggulor med 1 msk dijonsenap i en skål. Vispa ner 1–2 dl smakneutral olja (t.ex. majs- eller rapsolja), droppvis eller kör med stavmixer. Smaka av med salt.

    Blanda gärna 1 dl majonnäs med 1 msk senap och bred senapsmajonnäsen på brödet.

    Ingredienser

    • 4 Surdegsbaguetter (Recept)
    • 1 dl majonnäs
    • 1 msk dijonsenap
    • 200 g kokt skinka i tunna skivor
    • 200 appenzeller, brie eller camembert
    • Valfritt, 8 paprikaringar

    Liknande recept