• Kyckling, bacon och currycrème
  • Kyckling, bacon och currycrème

    • 4 st
    • 30 min
    • 30 min

    Den här mustiga smörgåsen är mer än ett litet mellanmål. Servera kycklingmackan som lunch eller kvällsmåltid.

    3.15/5

    500 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Marnering av kyckling

      Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar, blanda med rosmarin, vitlök, olja, salt och peppar. Marinera kycklingen i minst en timme, gärna över natten.

    • 2

      Currycrème

      Skala och hacka löken fint. Stek med curry och spiskummin i smöret, tillsätt honung. Kyl av blandningen. Blanda sedan ner curryröran i yoghurt och majonnäs, smaka av med salt och peppar.

    • 3

      Macka

      Grilla eller rosta brödet så det blir krispigt. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Lägg lite sallad på brödet. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem på brödet. Fortsätt med currydressing och avsluta med två baconskivor. Servera!

    Ingredienser

    Surdegsbröd

    Välj själv på surdegsbröd som är bakat på KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept) eller KronJäst Surdeg Råg (recept).

    • 4 – 8 skivor surdegsbröd (se ovan)
    • 3 – 4 kycklingfiléer
    • ca 140 g bacon
    • sallad

    Marinad

    • 50 g soltorkade tomater i olja, väl avrunna
    • 1 msk färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
    • 4 vitlöksklyftor, krossade
    • 4 msk (52 g) olivolja
    • salt och peppar

     Currycrème

    • 1 gul lök
    • 2 msk smör
    • 1–2 msk stark curry
    • ½ tsk hel spiskummin
    • 1 msk honung
    • 1 dl majonnäs av god kvalitet
    • 2 dl tjock yoghurt

    Liknande recept