• Glutenfria kanelbullar
  • Glutenfria kanelbullar

    • 25 st
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Alla ska få äta goda kanelbullar. Här är ett enkelt recept på glutenfria.

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och rör ner fiberhusken och låt stå i ca 10 minuter.

    • 2

      Blanda alla ingredienser till degen i ca 3-4 minuter. Det ska bli en jämn luftig smet.

    • 3

      Ta lite glutenfritt mjöl på bordet och vänd ut degen, forma den rund och vänd tillbaka den i bunken. låt degen vila under plast eller bakduk i 30 minuter.

    • 4

      Blanda kardemumman och råsockret under tiden degen vilar. (Till garnering).

    • 5

      Lägg ut två st bakplåtspapper och strö ut lite glutenfritt mjöl på pappren.

    • 6

      Lägg ut degen på de mjölade pappren och tryck eller kavla försiktigt ut degen, ca 25 x 60 cm. Bred ut fyllningen över hela bulldegen, se till att den är mjuk och bredbar. Om du vill kan du strö ut kanel eller kardemumma på fyllningen.

    • 7

      Rulla ihop degen som en rulltårta med hjälp av pappren.

    • 8

      Dela degen i 20-25 bitar.

    • 9

      Placera degbitarna i bullformar och sätt på plåt med papper och sätt in plåtarna i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 minuter.

    • 10

      Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C.

    • 11

      Pensla bullarna och strö över kardemummasockret på toppen på varje bulle.

    • 12

      Grädda bullarna i 225 °C i ca 8-10 minuter eller till bullen har fått en fin gyllenbrun färg

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 350 g (3,5 dl) mjölk, ca 37 °C
    • 10 g (ca 1 msk) fiberhusk
    • 120 g (1,3 dl) strösocker
    • 10 g (1 msk) kardemumma
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 125 g smör mjukt, lite löst
    • 50 g (1 st) ägg
    • 225 g (ca 3,75 dl)) rismjöl
    • 60 g (ca 1 dl) maizenamjöl
    • 150 g (ca 2,5 dl) potatismjöl
    • 2 tsk vaniljarom

    Fyllning

    • 125 g mandelmassa
    • 125 g mjukt smör
    • 50 g (1/2 dl) socker

    Blandas till en slät fyllning.

    Pensling

    • 1 st uppvispat ägg

    Garnering

    • 100 g råsocker
    • 8 g kardemumma, malen

    Liknande recept