recept_video_backdrop
  • Glutenfria kanelbullar

3.33/5

3 Röster

Glutenfria kanelbullar

  • KronJäst
  • ca 20 st
  • 45 min
  • 2 tim 30 min

En riktigt god glutenfri kanelbulle som man kan göra fast man tål gluten.

Vi har gjort ett fyllning på mandelmassa, smör, socker och kanel men tål man inte mandelmassa kan man istället ta lika delar smör och socker.

Vi rekommenderar alltid att man ska väga ingredienserna istället för att mäta, då det är stor risk att man får i fel mängd när man mäter.

  • 1

    Lös jästen i mjölken och tillsätt fiberhusken, låt stå i 10 min.

     

  • 2

    Blanda alla ingredienser långsamt någon minut och öka sedan hastigheten ett par minuter tills du fått ihop en luftig deg.

  • 3

    Låt degen jäsa i bunken i 40 min, täck med bakduk eller plast.

  • 4

    Blanda alla ingredienser till fyllningen till en slät massa.

  • 5

    Lägg 2 st bakplåtspapper lite omlott på bordet och strö på lite glutenfritt mjöl.

  • 6

    Ta ut degen på de mjölade bakplåtspappren och lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen, använd en kavel eller en pinne att få ut degen till en rektangel, ca 25 x 60 cm. Om degen är kladdig tar du lite glutenfritt mjöl ovanpå så pappret inte fastnar.

  • 7

    Fyllningen ska vara bredbar, är den för hård kan du köra den lite i mikron. Bred ut fyllningen jämnt över hela degen.

  • 8

    Rulla ihop degen med hjälp av bakplåtspappren som en rulltårta och skär med kniv 20 st bitar. Placera bullarna i formar och ställ på plåt med bakplåtspapper.

  • 9

    Låt bullarna jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min. Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225°C.

  • 10

    Pensla bullarna med ägg och toppa med pärlsocker.

  • 11

    Grädda bullarna i 225°C i ca 10-12 min eller tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 3,5 dl (350 g) mjölk, ca 30°C
  • 1 msk (10 g) fiberhusk
  • 120 g strösocker
  • 1 msk (10 g) kardemumma
  • 1 tsk (6 g) salt
  • 125 g smör mjukt, lite löst
  • 1 st ägg
  • 150 g potatismjöl
  • 60 g maizenastärkelse
  • 270 g rismjöl
  • 2 tsk (5 g) vaniljsocker
  • 2 tsk (9 g)  xantangummi

Fyllning

  • 125 g mandelmassa
  • 125 g smör, mjukt
  • 50 g strösocker
  • 3 tsk kanel, malen

Pensling

  • 1 st uppvispat ägg

Garnering

  • Pärlsocker

Liknande recept

  • Glutenfritt fröknäcke med västerbottenost

    Glutenfritt fröknäcke med västerbottenost


    KronJäst
    30 min 2 tim 30 min
  • Glutenfria hasselnötspuckar

    Glutenfria hasselnötspuckar


    Marie S.
    30 min 1 tim
  • Glutenfria semlor

    Glutenfria semlor


    KronJäst
    45 min 3 tim 30 min
  • Godaste bullarna!

    Godaste bullarna!

    Bullar passar årets alla dagar!