• Glutenfria pannkakor
  • Glutenfria pannkakor

    • Ca 6st
    • 25 min
    • 1 tim 25 min

    Glutenfria pannkakor som passar alla! Serveras gärna med sylt eller bär och grädde. Låt smeten jäsa i 60 min i rumstemperatur innan man steker pannkakorna.

    4.67/5

    3 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om med en gaffel eller visp.

    • 2

      Lös jästen i mjölken i en egen skål.

    • 3

      Tillsätt alla torra ingredienser i mjölken och jästen och rör till en jämn smet  för hand med en visp.

    • 4

      Tillsätt äggen och det smälta smöret och vispa till en jämn smet.

    • 5

      Låt smeten stå i rumstemperatur i 60 min.

      Rör om smeten med en slev eller visp.

    • 6

      Värm en stekpanna och tillsätt en lite klick smör till stekningen av varje pannkaka. Vänd och stek på båda sidorna tills pannkakan har fått en fin gyllenbrun färg.

    • 7

      Serveras direkt eller ta med kalla på utflykten.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 400 g (ca 4 dl) mjölk
    • 250 g (ca 5 st) ägg
    • 25 g (ca 2 msk) smör, smält
    • 2,5 g (ca ½ tsk) bakpulver
    • 30 g  (ca 0,5 dl) rismjöl
    • 30 g (ca 0,5 dl) teffmjöl
    • 20 g (ca 0,4 dl) kokosmjöl
    • 30 g (ca 05 dl) maizenamjöl
    • 2,5 g (ca ½ tsk) vaniljsocker
    • 3 g (ca ½ tsk) salt
    • 3 g (ca ½ tsk) xantang ummi

    Liknande recept

    • Glutenfria teffrallor

      Glutenfria teffrallor


      Maria Blohm
      45 min 11 tim 40 min
    • Glutenfritt fröknäcke med västerbottenost

      Glutenfritt fröknäcke med västerbottenost


      KronJäst
      30 min 2 tim 30 min
    • Glutenfritt bröd med grillade grönsaker

      Glutenfritt bröd med grillade grönsaker


      Marie S.
      30 min 1 tim 40 min
    • Omvandlingstabell

      Omvandlingstabell

      En bra tumregel när man bakar är att mäta små mängder och väga större mängder.