recept_video_backdrop
  • Glutenfria pannkakor

4.67/5

3 Röster

Glutenfria pannkakor

  • Ca 6st
  • 25 min
  • 1 tim 25 min

Härliga mumsiga pannkakor som man kan äta fast man tål gluten. Serveras med önskat tillbehör, vi tycker de är smarriga med sylt eller bär och grädde.

Smeten är lätt att göra men den ska stå och svälla och jäsa i 60 min i rumstemperatur innan man steker pannkakorna.

  • 1

    Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om med en gaffel eller visp.

  • 2

    Lös jästen i mjölken i en egen skål.

  • 3

    Tillsätt alla torra ingredienser i mjölken och jästen och rör till en jämn smet  för hand med en visp.

  • 4

    Tillsätt äggen och det smälta smöret och vispa till en jämn smet.

  • 5

    Låt smeten stå i rumstemperatur i 60 min.

    Rör om smeten med en slev eller visp.

  • 6

    Värm en stekpanna och tillsätt en lite klick smör till stekningen av varje pannkaka. Vänd och stek på båda sidorna tills pannkakan har fått en fin gyllenbrun färg.

  • 7

    Serveras direkt eller ta med kalla på utflykten.

Ingredienser

  • ½  pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 4 dl (400 g) mjölk
  • 5 st ägg
  • (25 g) smör, smält
  • ½ tsk bakpulver
  • (30 g) rismjöl
  • (30 g) teffmjöl
  • (20 g) kokosmjöl
  • (30 g) maizenamjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk xantangummi

Liknande recept

  • Glutenfria teffrallor

    Glutenfria teffrallor


    Maria Blohm
    45 min 11 tim 40 min
  • Glutenfritt fröknäcke med västerbottenost

    Glutenfritt fröknäcke med västerbottenost


    KronJäst
    30 min 2 tim 30 min
  • Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck

    Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck


    KronJäst
    45 min 2 tim 40 min
  • Bjuda på något gott

    Bjuda på något gott

    Här finns flera härliga och inspirerande recept att bjuda nära, kära eller kollegor på.