• Pannkakor med surdeg och jäst
  • Pannkakor med surdeg och jäst

    • ca 20 st
    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Pannkakor är en klar favorit och dessa härliga pannkakor med surdeg och jäst är fantastiskt goda.

    Vill du förbereda smeten går det bra att sätta den i kylen, men tänk på att välja en bunke där smeten får plats att jäsa upp. Man kan även lätt göra plättar.

    4/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner KronJäst för Söta Degar, färsk i en bunke

    • 2

      Smält margarinet i en kastrull (alt flytande margarin) och häll i mjölk, värm till fingervarmt (37 °C).

    • 3

      Rör ner margarin- och mjölkblandning, surdeg och
      ägg i bunken med jästen.

    • 4

      Tillsätt salt och vaniljsocker.

    • 5

      Vispa i mjölet, lite i taget till en slät smet.

    • 6

      Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 7

      Häll i ca 1 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan. Stek på andra sidan.

    Tips!

    • Servera gärna med lättvispad grädde och bär eller sylt.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Garnering

    • Lättvispad grädde
    • Färska bär eller sylt

    Liknande recept