• Litet våffelhjärta med löjrom & creme fraiche
  • Litet våffelhjärta med löjrom & creme fraiche

    • 8-10 st
    • 30 min
    • 1 tim

    Våfflor goes ”salty”. Perfekt drinktilltugg! Så enkelt att du kan förbereda och ha våffelsmeten i kylen, grädda medan gästerna står och smuttar på ett glas mousserande.

    3.15/5

    295 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och häll i vattnet.

    • 2

      Blanda jäst, sockret, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vätskan under omrörning och vispa ihop till en slät smet.

    • 3

      Låt våffelsmeten jäsa ca 30 minuter.

    • 4

      Värm ett våffeljärn.

    • 5

      Skiva rödlök tunt, lägg gärna i lite kallt vatten så den blir krispig.

    • 6

      Smörj våffeljärnet med lite smör om det behövs.

    • 7

      Lägg i ca 1 dl våffelsmet åt gången och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg upp på galler och dela sedan upp dem i hjärtan.

    • 8

      Forma creme- fraichen som ett ägg med en hjälp av en varm sked, klicka på lite löjrom och dekorera sedan med dill och rödlök. Dra ett varv med svartpepparkvarnen och NJUUUUT!


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Topping

    • 200 g (ca 2 dl) creme fraiche 34%
    • 50 g löjrom
    • 1 st rödlök
    • dill, ett par kvistar

    Liknande recept