• Grissini med honung & timjan
  • Grissini med honung & timjan

    • 60 st
    • 45 min
    • 1 tim 30 min

    Bjud på hemmagjorda buffésnacks. Både uppskattat och gott. Variera och testa olika smaksättningar.

    Men honung och timjan är en god favorit!

    3.1/5

    283 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda vatten med jäst och mjöl.

    • 2

      Tillsätt olivoljan, timjan och salt.

    • 3

      Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg. Låt vila under duk ca 1 timme.

    • 4

      Sätt ugnen på 220°C.

    • 5

      Dela degen i 60 st lika stora bitar och rulla ut till tunna pinnar.

    • 6

      Pensla med honungsvatten och strö över timjan, baka av i ugnen i ca 8-10 min.

    • 7

      Låt svalna på galler. Förvaras därefter torrt.

    Tips!

    • Servera gärna tillsammans med en god dipp, t ex en grekisk yoghurt, färska kryddor, olivolja & havssalt eller en chilicreme med lite hetta.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g(1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl)) vatten, ljummet
    • 150 g (ca 3 dl) rågmjöl
    • 180 g (ca 3 dl) vetemjöl
    • 5 g (ca 1 tsk) havssalt
    • 40 g (ca 3 msk) olivolja, extra virgin
    • 2 msk timjan, torkad eller färsk
    • 80 g (ca 4 msk) honung

    Garnering

    • Honungsvatten (blanda Vatten & Honung)
    • Timjan

    Liknande recept