• Idas kanelbullar
  • Läsarrecept

    Idas kanelbullar

    • 45 min
    • 1 tim 30 min

    Idas kanelbullar.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.48/5

    458 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölk och smör fingervarmt. Smula sedan ner jästen i blandningen och rör runt.

    • 2

      Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl. Arbeta i maskin ca 7 min och låt jäsa ca en halv timme. Sätt ugnen på 225°C.

    • 3

      Rör i hop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 lika delar och kavla ut tunt bred med fyllning och vik skär remsor och tvinna.

    • 4

      Jäs ytterligare 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda sedan i ca 9 min.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g  (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 160 g (ca 1,5 dl) smör
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk, standard
    • 6 g (ca 2 tsk) kardemumma, ny mortlad
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 500 g (ca 5 dl) strösocker
    • 720-900 g (ca 12-15 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 150 g (ca 1,5 dl) smör
    • 300 g (ca 5 dl) florsocker
    • 450 g (ca 5 dl) råsocker
    • 18 g (ca 3 msk) kanel, mald

    Topping

    • pärlsocker

    Pensling

    • ägg

    Liknande recept