• Mango och tranbärsbullar
  • Mango och tranbärsbullar

    • ca 35 st
    • 45 min
    • 2 tim 50 min

    En underbart sötsyrlig bulle med smak av mango och tranbär gjord på vetedeg med kardemumma som toppas med pärlsocker.

    4/5

    4 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och vattnet.

    • 2

      Blanda alla ingredienser i en degberedare utom tranbären. Arbeta degen 2 min långsamt och 10 min snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. Häll i tranbären på slutet och blanda bara några varv så de inte går sönder.

    • 3

      Låt degen vila 30 min under bakduk eller plast i rumstemperatur.

    • 4

      Blanda fyllningen genom att röra socker, smör och salt luftigt, tillsätt ägget och blanda. Vänd ner mjölet och vaniljsockret och häll sedan i den mixade mangon. Blanda till en jämn fyllning.

    • 5

      Kavla ut degen i en stor rektangel och bred på fyllningen. Vik degens övre kant till mitten och degens undre kant till den övre kanten, skär remsor.

    • 6

      Snurra ihop till knutar och lägg i formar på plåt med papper, låt bullarna jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min.

       

    • 7

      När bullarna jäst klart, ställ ut dem i rumstemperatur och sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägg och toppa med pärlsocker.

    • 8

      Grädda bullarna i ca 9 min i 225°C eller tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 200 g (ca 2 dl) vatten, ca kallt
    • 300 g ( ca 3 dl) mjölk, kall
    • 1100 g ( ca 18 dl) vetemjöl
    • 180 g (ca 2 dl) strösocker
    • 200 g  smör
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 10 g ( 1 msk) kardemumma
    • 50 g ( 1 st ) ägg
    • 150 g (ca 2,5 dl) tranbär

    Fyllning

    • 180 g (ca 2 dl) strösocker
    • 125 g smör
    • 2 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 50 g ( 1 st) ägg
    • 120 g (ca 2 dl) vetemjöl
    • 3 g (ca 1 tsk) vaniljsocker
    • 225 g mango, mixas slät

    Pensling

    1 uppvispat ägg

    Garnering

    pärlsocker


    Liknande recept