• Seglarbullar med kardemumma och russin
  • Seglarbullar med kardemumma och russin

    • Ca 30 bullar
    • 45 min
    • 2 tim 55 min

    Denna saftiga vetebulle med kardemumma och russin, toppad med pärlsocker är en riktig pärla. Lätt att göra och fantastisk god.

    3.96/5

    24 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser förutom russinen, långsamt i 3 minuter, öka hastigheten och blanda i 10 minuter.

    • 2

      Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till.

    • 3

      Häll ner russinen och blanda långsamt i 30 sekunder.

    • 4

      Tag ut degen på lätt mjölat bänk, knåda den rund och låt den vila i 20 minuter övertäckt med plats eller bakduk.

    • 5

      Dela degen i ca 30 bitar och forma dem runda och pensla varje bulle med vatten och tryck ner i pärlsocker ( det gör inget om bullen blir platt)  sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper.

    • 6

      Ställ  bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60-90 minuter.

    • 7

      Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C.

    • 8

      Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.

    Tips!

    • Bullarna går bra att frysa och att göra fantastiska skorpor på genom att skära bullarna i bitar och torka dem i ugnen.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk, ljummen
    • 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special
    • 200 g smör, rumsvarmt
    • 180 g (2 dl) strösocker
    • 9 g (1,5 tsk) salt
    • 10 g (1 msk) kardemumma, grovmalen
    • 300 g (5 dl) russin

    Topping

    • Vatten
    • Pärlsocker

    Liknande recept