• Kardemummabullar- med mörk choklad & havssalt
  • Kardemummabullar- med mörk choklad & havssalt

    • 24 st
    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    Sött och salt i en ljuvlig kombination! Ett annorlunda alternativ, men väl värt att prova.

    3.35/5

    497 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula Jästen i en stor bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.

    • 2

      Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

    • 3

      Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Lägg på fyllningen jämt över degen, rulla ihop degen och skär 12 bullar av varje del.

    • 4

      Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.

    • 5

      Sätt ugnen på 225°C.

    • 6

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar, pärlsocker & lite havssalt efter smak.

    • 7

      Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.

    • 8

      Godast att servera lite ljumma.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 1 pkt (50 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 1,5 dl (150 g) smör
    • 5 dl (500 g) mjölk
    • 2 dl (200 g) socker
    • ½ tsk (3 g) salt
    • 2 tsk (6 g) kardemumma
    • 14 dl (840 g) vetemjöl

    Fyllning

    • 1 dl (100 g) smör
    • 4 msk (60 g) socker
    • 1 msk (10 g) kardemumma
    • 200 g chokladknappar, mörka

    Topping

    • 1 ägg, uppvispat
    • chokladknappar, mörka
    • pärlsocker
    • havssalt

    Liknande recept