• Olivpinnar
  • Olivpinnar

    • 30 min
    • 1 tim

    Smarriga olivpinnar, goda till soppan eller som tillbehör till buffén.

    3.32/5

    450 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 225 °C.

    • 2

      Smula ner jästen i en bunke, tillsätt det 37 °C vattnet och rör om tills jästen har löst upp sig.

    • 3

      Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.

    • 4

      Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 minuter på bordet.

    • 5

      Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40 x 30 cm plattor.

    • 6

      Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.

    • 7

      Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.

    • 8

      Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

     

    Tips!

    • Servera gärna olivpinnarna varma, med olivolja att doppa i och lite flingsalt att strö över.

     


    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Fyllning

    • 100 g tapenade

    Garnering

    Tips!

    • Servera gärna olivpinnarna varma med olivolja att doppa i och lite flingsalt att strö över.

    Liknande recept