• Rustik surdegspizza
  • Läsarrecept

    Rustik surdegspizza

    • 1 plåt
    • 30 min
    • 2 tim 40 min

    Rustik surdegspizza – ett  recept för tillagning av både deg och fyllning.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.54/5

    468 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm upp vattnet till 37° C. Ha ner olja och smula i jäst, ha sedan ner surdegen.

    • 2

      Rör ner mjöl och salt, knåda sedan degen under några minuter.

    • 3

      Låt jäsa ca 75 minuter. Kavla därefter ut och låt jäsa ytterligare 30-45 minuter under bakduk.

    • 4

      Ha ner smör och pressad vitlök i en kastrull. Då vitlöken fräst upp, ha ner de krossade tomaterna, äppelcidervinäger och kryddor. Låt sedan puttra under lock.

    • 5

      Använder du baksten, värm bakstenen långsamt till 250° C. Skiva upp alla ingredienser och fördela ut över pizzadegen med tomatsåsen i botten.

    • 6

      Sänk värmen till 225° C och ställ in pizzan i ca 15 minuter. Tag ut och strössla sedan rucolan över.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Pizzadeg

    Tomatsås

    • 1 vitlöksklyftor
    • 2 burkar krossade tomater
    • 1 tsk äppelcidervinäger
    • salt, peppar, oregano

    Fyllning

    • 290 g (1 burk) champinjoner, hela
    • 120 g påläggschilisalami
    • 1 paprika
    • 250 g (2 pkt) mozzarella
    • 1 rödlök
    • 40 g ruccola

    Liknande recept

    • Midsommarpizza

      Midsommarpizza


      Marie S.
      30 min 3 tim
    • Surdegspizza

      Surdegspizza


      KronJäst
      30 min 3 tim
    • Pizza flambee

      Pizza flambee


      Marie S.
      45 min 2 tim 5 min
    • Smått och gott till Helgen!

      Smått och gott till Helgen!

      Här hittar du härliga recept på allt från små snittar till små pintxos att bjuda på eller njuta för dig själv.