Surdegspizza
4-6 st
30 min
3 tim
Hembakad surdegspizza till familjen är alltid uppskattat. Garnera efter tycke och smak. Men extra mycket ost är aldrig fel.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät deg.
-
2
Låt jäsa 30 minuter.
-
3
Kavla ut på mjölat bord och gör därefter 4-6 pizzor och lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
4
Sätt ugnen på 225 °C.
-
5
Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special, för en fylligare smak kan du byta ut 3,5 dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.
- 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt
- 15 g (ca 1 msk) matolja
- 12 g (ca 2 tsk) salt