• Surdegspizza
  • Surdegspizza

    • 4-6 st
    • 30 min
    • 3 tim

    Hembakad surdegspizza till familjen är alltid uppskattat. Garnera efter tycke och smak. Men extra mycket ost är aldrig fel.

    3.14/5

    312 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät deg.

    • 2

      Låt jäsa 30 minuter.

    • 3

      Kavla ut på mjölat bord och gör därefter 4-6 pizzor och lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper.

    • 4

      Sätt ugnen på 225 °C.

    • 5

      Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

     

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
    • 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special, för en fylligare smak kan du byta ut 3,5 dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt
    • 15 g (ca 1 msk) matolja
    • 12 g (ca 2 tsk) salt

    Liknande recept