• Surdegspizza
  • Surdegspizza

    • 4-6 st
    • 30 min
    • 3 tim

    Hembakad surdegspizza till familjen är alltid uppskattat. Garnera efter tycke och smak. Men extra mycket ost är aldrig fel.

    4.47/5

    32 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda jästen och surdegen med mjölet. Om torrjäst används låt stå i 10 min och tillsätt därefter matolja, salt och sist vatten.

    • 2

      Blanda till en slät deg

    • 3

      Låt jästa 30 min.

    • 4

      Kavla ut på mjölat bord och gör därefter 4-g pizzor och lägg över dom på en plåt med bakplåtspapper.

    • 5

      Sätt ugnen på 225°C.

    • 6

      Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek.

    Tips!

    För en fylligare smak kan du byta ut 3,5 dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.

    Ingredienser

    Garnering

    Efter tycke och smak

    Receptförslag (Midsommarpizza)


    Liknande recept