• Solskensbullar
  • Solskensbullar

    • 20 st
    • 45 min
    • 3 tim 50 min

    Solskenbullar eller solbullar har vaniljkräm i mitten. Här har vi gjort dem som snurror men självklart kan du göra dem som runda bullar om du föredrar det. Enkelt att ta bort russinen för den som vill.

    0/5

    0 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken, ca 20 °C. Lägg alla de torra ingredienserna i en bakmaskin tillsammans med det rumstempererade smöret och den upplösta jästen. Knåda degen i maskinen i ca 10 minuter på medelhastighet. Dubbla tiden om du knådar degen för hand. Täck degen och låt den jäsa i ca 30 minuter. 

    • 2

      Dela degen i 50 g bitar och rulla dem runda, lägg direkt på plåt med papper. Låt jäsa ca 40 minuter i avstängd ugn med endast lampan på. 

    • 3

      Ta ut plåten och sätt ugnen på 200 °C. 

    • 4

      Tryck försiktigt ner tummen i mitten av den färdigjästa bullen. Spritsa sedan i vaniljkrämen i en rund cirkel. 

    • 5

      Grädda solskensbullarna på 200 °C i ca 7-9 minuter. Låt svalna. 

    • 6

      Pensla solskensbullarna med smält smör och doppa sedan i strösocker. Servera och njut! 


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl
    • 150 g (1,7 dl ) strösocker
    • 6 g (2 tsk) kardemumma, mald 
    • 150 g smör i tärningar, rumstempererat 
    • 15 g (2,5 tsk) salt

    Fyllning

    • 100 g (1 påse) vaniljkräm för 1 sats bullar, köpt eller egengjord
    • 400 g (4 dl) mjölk

    Pensling

    • 50 g smör, smält 
    • 100 g strösocker 

    Liknande recept