• Tinas bröd
  • Läsarrecept

    Tinas bröd

    • 36 min
    • 2 tim 20 min

    Tinas egna brödrecept.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    2.85/5

    512 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Knåda ihop allt till en deg och jäsa i 30 minuter. 

    • 2

      Ta upp degen och knåda ihop den igen. Lägg i bakform och lät jäsa ytterligare 30 minuter. För två bröd – dela upp degen i 2 bakformar. 

    • 3

      När jäsningen nästan är klar, sätt ugnen på 220 °C.

    • 4

      Sätt in brödet/en på mittersta falsen i 18-20 minuter. Njut av det nybakade brödet/en.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (5 dl) vatten, fingervarmt
    • 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
    • 6-12 g (1-2 tsk) salt
    • 13 g (1 msk) olja
    • brödkryddor, efter eget tycke

    Liknande recept