• Tinas bröd
  • Läsarrecept

    Tinas bröd

    • 36 min
    • 2 tim 20 min

    Tinas egna brödrecept.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    2.85/5

    512 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Knåda ihop allt till deg och jäsa i 30 min första omgången.

    • 2

      Ta upp degen efter 30 min och knåda ihop det igen och lägg i bakform i 30 min igen.

    • 3

      När andra jäsningen är nästan över, sätt igång ugnen på 200°C.

    • 4

      När andra jäsningen är klar sätt in brödet/en på mittersta falsen i 30 min.

    • 5

      Njut av det nybakade brödet/en.

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
    • 6-12 g (ca 1-2 tsk) salt
    • 13 g (ca 1 msk) olja
    • brödkryddor, efter eget tycke
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt

    Liknande recept