Läsarrecept
Tomatbröd med fetaost
25 min
1 tim 30 min
Ett bröd som bakas med fetaost och tomater.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Hacka soltorkade tomater och oliver, värm margarinet tillsammans med passerade tomater till den värme som jästen vill ha.
-
2
Blanda i allting och knåda
-
3
Låt jäsa 30 min.
-
4
Forma degen som ni vill och låt jäsa 30 min.
-
5
Pensla brödet med uppvispat ägg och baka nederst i ugnen vid 200°c i ca 25 min.
Ingredienser
- 50 g (ca 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 50 g (ca 0,5 dl) margarin
- 740 g (ca 14 dl) mjöl
- 70 g (ca 0,5 dl) sirap
- 3 g (ca 0,5 tsk) salt
- 40 g soltorkade tomater
- 500 g (ca 1 burk) passerade tomater
- 0,5 msk basilika
- 140 g fetaost
- oliver