• Tomatbröd med fetaost
  • Läsarrecept

    Tomatbröd med fetaost

    • 25 min
    • 1 tim 30 min

    Ett bröd som bakas med fetaost och tomater.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.46/5

    447 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Hacka soltorkade tomater och oliver, värm margarinet tillsammans med passerade tomater till den värme som jästen vill ha.

    • 2

      Blanda i allting och knåda

    • 3

      Låt jäsa 30 min.

    • 4

      Forma degen som ni vill och låt jäsa 30 min.

    • 5

      Pensla brödet med uppvispat ägg och baka nederst i ugnen vid 200°c i ca 25 min.

    Ingredienser

    • 50 g (ca 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 50 g (ca 0,5 dl) margarin
    • 740 g (ca 14 dl) mjöl
    • 70 g (ca 0,5 dl) sirap
    • 3 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 40 g soltorkade tomater
    • 500 g (ca 1 burk)  passerade tomater
    • 0,5 msk basilika
    • 140 g fetaost
    • oliver

    Liknande recept