• Tunnbröd
  • Läsarrecept

    Tunnbröd

    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Ett tunnbröd som gräddas enkelt i stekpannan.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.14/5

    475 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke.

    • 2

      Smält smöret och värm med mjölk, sirap och saltet till fingerljummet, 37°C.

    • 3

      Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.

    • 4

      Tillsätt mjölet lite i taget och rör ihop degen, den ska vara kladdig så tillsätt inte mer vetemjöl.

    • 5

      Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 1 timme.

    • 6

      Dela degen sedan i små bollar och låt jäsa ytterligare i 40 min min. Sedan är det bara att kavla ut bröden till så pass tunna bröd du själv vill ha.

    • 7

      Stek bröden i en torr stekpanna tills de får lite lagom med färg. Stek inte för länge, då risken är att de blir hårda. Lägg bröden på en bakduk och täck med ytterligare en bakduk.

    Ingredienser

    • 15 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) mjölk
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 50 g (ca 4 msk) smör
    • 60 g (ca 3 msk) ljus sirap
    • 240 g (ca 6 dl) vetemjöl

    Liknande recept