• Ädelostsnurror med honung och valnötter
  • Ädelostsnurror med honung och valnötter

    • 35-40 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Ett mumsigt drinktilltugg! Eller ett gott mellanmål om du gör dem lite större, prova gärna att variera osten för en lite mildare smak.

    3.8/5

    357 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt resterande ingredienser och kör ca 10 minuter i assistenten. Dubbla tiden om du knådar för hand. 

    • 2

      Jäs i ca 45 minuter.

    • 3

      Tippa ut på mjölat bakbord, kavla ut degen till en rektangel. Stryk upp med honung, strö på med valnötter och ädelost på hälften av degen. Vik över den oklädda degen över kanterna.

    • 4

      Skär 35-40 remsor av degen ca 5mm. Snurra varje remsa runt fingret så att det blir som en snurra. Sätt av på plåt.

    • 5

      Jäs i ca 30 minuter, pensla med ägg. Strö på lite valnötter. Grädda i ugn 225 °C, ca 10 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Fyllning

    • 80 g (2 dl) ädelost, smulad
    • 140 g (1 dl) honung, flytande eller smält
    • 80 g (2 dl) valnötter, rostade och hackade

    Pensling

    ägg, uppvispat 

    Garnering

    • valnötter

    Liknande recept