recept_video_backdrop
  • Bull-Pops
Läsarrecept

3.43/5

288 Röster

Bull-Pops

  • Cecilia Behrens
  • 40 min
  • 1 tim 40 min

Inte så svårt, men ett roligt sätt att servera kanelbullar på. Jag lät bullarna jäsa i småkaksformar som jag sedan lossade innan de sattes på en pinne. Man får vara lite försiktig vid gräddningen så att de inte bränns. Lätt hänt då de är mycket mindre än vanliga kanelbullar. Om du vill kan du  strössla med färgat pärlsocker. Passar utmärkt t.ex. på barnkalas.

  • 1

    Smula ner jästen i en degbunke, värm gräddmjölken till fingervarm, ca 37°C och häll den över jästen. Rör sedan om tills jästen löst sig.

  • 2

    Rör ner socker, kardemumma, äggen, smöret och det mesta av mjölet

  • 3

    Blanda en stund i en degblandare och häll sedan i saltet. Fortsätt att arbeta degen tills den är smidig.

  • 4

    Låt degen jäsa i ca 30-40 minuter.

  • 5

    Kavla ut degen till en rektangulär platta på ett mjölat bakbord, och skär sedan ut rutor ca 15×15 cm. Bred på smör, och strö över socker och kanel på rutorna.

  • 6

    Rulla ihop varje platta till en ”rulltårtsliknande rulle”. Skär mindre bitar och lägg ev i pappersformar.

  • 7

    Låt bullarna jäsa, ca 20-30 minuter.

  • 8

    Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker.

  • 9

    Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna i 200°C.

  • 10

    Låt svalna på galler.

  • 11

    Lossa bullarna från formarna och sätt dem på en liten träpinne eller liknande av samma sort man använder till cakepops.

    Bull-pops är godast att äta samma dag som de gräddats (då de gärna blir lite torra dagarna efter). Passar att frysa. Sätt dem på pinne då de tinat.

Tips!

Ett tips kan vara att dubbla receptet och baka normalstora bullar av hälften av degen och göra bullpops av den andra.

Ingredienser

  • ½ pkt (25g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 0,75 dl (75 g) smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl (250 g) gräddmjölk (hälften vispgrädde, hälften mjölk)
  • 1 tsk (6 g ) salt
  • 0,5 dl (50 g) socker
  • 0,5 tsk (2 g) kardemumma, nystött
  • 1 st äggula
  • ca 6-7 dl (360-420 g) vetemjöl special

Fyllning

  • smör
  • kanel
  • socker
  • ägg till pensling
  • pärlsocker till garnering

Liknande recept

  • Bullar på rad

    Bullar på rad


    Marcus Larsson
    35 min 1 tim 30 min
  • Toscabullar som smälter i munnen

    Toscabullar som smälter i munnen


    KronJäst
    45 min 2 tim 55 min
  • Saftig vetedeg till semlor

    Saftig vetedeg till semlor


    KronJäst
    1 tim 2 tim 40 min
  • Använder du rätt Jäst?

    Använder du rätt Jäst?

    För att säkra att du får ett bra bakresultat, bör du använda rätt jäst utifrån vad du ska baka.