• Bull-Pops
  • Läsarrecept

    Bull-Pops

    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Ett roligt sätt, som inte är så svårt att servera kanelbullar på. Jag lät bullarna jäsa i småkaksformar som jag sedan lossade innan de sattes på en pinne. Man får vara lite försiktig vid gräddningen så att de inte bränns. Lätt hänt då de är mycket mindre än vanliga kanelbullar. Om du vill kan du strössla med färgat pärlsocker. Passar utmärkt på barnkalas.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.43/5

    288 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en degbunke, häll gräddmjölken, 20 °C, över jästen. Rör sedan om tills jästen löst sig.

    • 2

      Rör ner socker, kardemumma, äggulan, smöret och det mesta av mjölet.

    • 3

      Blanda en stund i en degblandare och häll sedan i saltet. Fortsätt att arbeta degen tills den är smidig. Låt degen jäsa i ca 30-40 minuter.

    • 4

      Kavla ut degen till en rektangulär platta på ett mjölat bakbord, och skär sedan ut rutor ca 15×15 cm. Bred på smör, och strö över socker och kanel på rutorna.

    • 5

      Rulla ihop varje platta till en ”rulltårtsliknande rulle”. Skär mindre bitar och lägg ev. i pappersformar. Låt bullarna jäsa, ca 20-30 minuter.

    • 6

      Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna i 200 °C. Låt svalna på galler.

    • 7

      Lossa bullarna från formarna och sätt dem på en liten träpinne eller liknande av samma sort man använder till cakepops.

    • 8

      Bull-pops är godast att äta samma dag som de gräddats (då de gärna blir lite torra dagarna efter). Passar att frysa. Sätt dem på pinne då de tinat.

    Tips!

    Ett tips kan vara att dubbla receptet och baka normalstora bullar av hälften av degen och göra bullpops av den andra.

    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 75 g (0,75 dl) smör, rumsvarmt
    • 250 g (2,5 dl) gräddmjölk, 1/2 vispgrädde, 1/2 mjölk
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 50 g (0,5 dl) socker
    • 2 g (0,5 tsk) kardemumma, nystött
    • 1 st äggula
    • 360-420 g (ca 6-7 dl) vetemjöl special

    Fyllning

    • smör
    • kanel
    • strösocker

    Pensling

    • ägg, uppvispat 

    Garnering

    • pärlsocker 

    Liknande recept