recept_video_backdrop
  • Glutenfri pizza

3.5/5

2 Röster

Glutenfri pizza

  • 2 st
  • 40 min
  • 2 tim

En god glutenfri pizzadeg som är lättgjord. Tips är att platta ut bottnarna genom att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Toppa pizzan med Tex tomatsås, ost, skinka, tomat, svamp, lök, paprika eller annat gott du tycker om.

 

Väldigt uppskattad även för dem som äter gluten.

  • 1

    Lös jästen i vattnet och tillsätt fiberhusken och låt det stå i ca 10 min.

  • 2

    Väg upp alla övriga ingredienser och tillsätt vätskan med jästen och fiberhusken. Blanda 2-3 min till en jämn deg.

  • 3

    Låt degen jäsa i 60 min, täck gärna bunken med plast eller bakduk.

  • 4

    Sätt ugnen på 225°C. Om man vill kan man placera en ren plåt i ugnen som man sedan tar ut och lägger pizzan med bakplåtspapper på den heta plåten, då får man en bättre undervärme på pizzan.

  • 5

    Dela degen i två och forma dem runda. Låt dem jäsa under plast eller bakduk i 20 min. Vill du istället göra flera små pizzor går det utmärk, man kan även göra en stor som täcker hela plåten.

    Ta en degbit i taget och kavla ut mellan två bakplåtspapper till en rund pizzabotten.

  • 6

    Lägg på tomatsås, ost och de önskade tillbehören och grädda pizzan i 225°C i ca 12-15 min eller till pizzan har fått en fin gyllenbrun färg.

  • 7

    Servera direkt och toppa gärna med ruccola, lufttorkad skinka, keso eller någon god dressing.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) Kronjäst för Matbröd, färsk
  • 2,5 dl (250 g) vatten, ljummet
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 2 dl maizenamjöl
  • ½ tsk bakpulver

Liknande recept

  • Glutenfri pizzadeg

    Glutenfri pizzadeg


    Maria Blohm
    50 min 14 tim
  • Glutenfritt julbröd

    Glutenfritt julbröd


    Maria Blohm
    50 min 11 tim 30 min
  • Glutenfria teffrallor

    Glutenfria teffrallor


    Maria Blohm
    45 min 11 tim 40 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.