• Glutenfri pizza
  • Glutenfri pizza

    • 2 st
    • 40 min
    • 2 tim

    En god glutenfri pizzadeg som är lättgjord. Ett tips är att platta ut bottnarna genom att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Toppa pizzan med t ex tomatsås, ost, skinka, tomat, svamp, lök, paprika eller som här med potatis, zucchini, pesto och gröna blad.

     

    Uppskattat av alla – intolerant som tolerant!

    4/5

    3 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet och tillsätt fiberhusken och låt det stå i ca 10 minuter.

    • 2

      Väg upp alla övriga ingredienser och tillsätt vätskan med jästen och fiberhusken. Blanda i maskin 2 minuter sakta och 3 minuter snabbt till en jämn deg. (Blanda för hand i ca 5 minuter).

    • 3

      Låt degen jäsa i 60 minuter, täck gärna bunken med plast eller bakduk.

    • 4

      Sätt ugnen på 225 °C. Om man vill kan man placera en ren plåt i ugnen som man sedan tar ut och lägger pizzan med bakplåtspapper på den heta plåten, då får man en bättre undervärme på pizzan.

    • 5

      Dela degen i två och forma dem runda. Låt dem jäsa under plast eller bakduk i 20 min. Vill du istället göra flera små pizzor går det utmärk, man kan även göra en stor som täcker hela plåten.

      Ta en degbit i taget och kavla ut mellan två bakplåtspapper till en rund pizzabotten.

    • 6

      Lägg på tomatsås, ost och de önskade tillbehören och grädda pizzan i 225 °C i ca 12-15 minuter eller till pizzan har fått en fin gyllenbrun färg.

    • 7

      Servera direkt. Och toppa efter smak.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten, ljummet
    • 12 g (ca 1 msk)  fiberhusk
    • 48 g (ca 0,5 dl) olivolja
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 92 g (ca 1,5 dl) bovetemjöl
    • 92 g (ca 1,5 dl) rismjöl
    • 125 g (ca 2 dl) maizenamjöl
    • 2,5 g (ca ½ tsk) bakpulver

    Topping

    Valfri. Förslag: Tomatsås, ost, skinka, tomat, svamp, lök, paprika eller som här med potatis, zucchini, pesto och gröna blad.


    Liknande recept