
Glutenfria teffrallor
8st frallor
45 min
11 tim 40 min
Teff är ett grässlag som är naturligt glutenfritt och som jag tycker är väldigt gott. De här frallorna är både mjuka och smakrika – jag lovar att du kommer älska dem, vare sig du har celiaki eller inte.
-
1
Väg upp vattnet i en bunke och rör ut jästen i det. Väg sedan upp alla övriga ingredienser utom fiberhusk och blanda för hand med visp, eller med en elvisp, till en slät smet. Tillsätt fiberhusk under vispning och blanda degen så att den blir slät. I det här stadiet ska degen vara ganska lös.
-
2
Täck bunken med plast och jäs i rumstemperatur i 10-12 timmar.
-
3
Värm ugnen till 250°C (varmluft 230°C).
-
4
Skopa upp frallor med en sked direkt ur bunken, och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
-
5
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna något innan du skär i dem.
Ingredienser
- ½ tsk KronJäst för Matbröd, torr
- 400 g kallt vatten
- 1 ½ tsk salt
- 30 g majsstärkelse
- 10 mörk sirap
- 230 g teffmjöl
- 1 msk fiberhusk