recept_video_backdrop
  • Glutenfria teffrallor

4/5

1 Röster

Glutenfria teffrallor

  • Maria Blohm
  • 8st frallor
  • 45 min
  • 11 tim 40 min

Teff är ett grässlag som är naturligt glutenfritt och som jag tycker är väldigt gott. De här frallorna är både mjuka och smakrika – jag lovar att du kommer älska dem, vare sig du har celiaki eller inte.

  • 1

    Väg upp vattnet i en bunke och rör ut jästen i det. Väg sedan upp alla övriga ingredienser utom fiberhusk och blanda för hand med visp, eller med en elvisp, till en slät smet. Tillsätt fiberhusk under vispning och blanda degen så att den blir slät. I det här stadiet ska degen vara ganska lös.

  • 2

    Täck bunken med plast och jäs i rumstemperatur i 10-12 timmar.

  • 3

    Värm ugnen till 250°C (varmluft 230°C).

  • 4

    Skopa upp frallor med en sked direkt ur bunken, och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  • 5

    Grädda frallorna i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna något innan du skär i dem.

Ingredienser

  • ½ tsk KronJäst för Matbröd, torr
  • 400 g kallt vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 30 g majsstärkelse
  • 10 mörk sirap
  • 230 g teffmjöl
  • 1 msk fiberhusk

Liknande recept

  • Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck

    Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck


    KronJäst
    45 min 2 tim 40 min
  • Glutenfritt morotsbröd

    Glutenfritt morotsbröd


    Marie S.
    30 min 1 tim 40 min
  • Glutenfria hasselnötspuckar

    Glutenfria hasselnötspuckar


    Marie S.
    30 min 1 tim
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.