recept_video_backdrop
  • Glutenfritt bröd i långpanna

4/5

1 Röster

Glutenfritt bröd i långpanna

  • KronJäst
  • 1 plåt
  • 45 min
  • 1 tim 35 min

Ett glutenfritt lättbakat bröd som man bakar i långpanna och skär i önskad storlek efter gräddning. Saftigt och gott bröd som passar även fast man tål gluten.

Otroligt lättbakat då man bara trycker ut degen i en långpanna efter första jäsningen och låter den jäsa klart, toppa gärna brödet med lite glutenfria havregryn.

  • 1

    Lös jästen i den ljumna mjölken. Blanda ner havregryn och fiberhusk och låt stå i 15 min.

  • 2

    Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda  ca 2-3 min så smeten blir jämn och lite luftig. Här kan man blanda för hand med visp eller slev eller använda maskinen med en vinge.

  • 3

    Täck bunken med plast eller bakduk och låt degen jäsa i din avstängda ugn i ca 30 min.

  • 4

    Skrapa ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Blöt händerna och tryck försiktigt ut degen med händerna så degen är ca 5 cm från kanterna.

  • 5

    Ställ plåten i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 45 min.

    Ta ut plåten i rumstemperatur och sätt ugnen på 250°C.

  • 6

    Pensla brödet med lite vatten och strö på lite glutenfria havregryn.

    Sätt in brödet i ugnen som är 250°C och sänk direkt till 220°C, grädda i ca 20 min eller tills brödet har fått en fin gyllenbrun färg.

     

  • 7

    Låt brödet svalna och skär i önskade bitar.

Ingredienser

  • ½ pkt KronJäst för Matbröd, färsk
  • 5 dl (500 g) mjölk, ljummen
  • (150 g) smör, mjukt
  • 4,3 dl (150 g) havregryn, glutenfria
  • (140 g) bovetemjöl
  • 1½ tsk (9 g) salt
  • 1 msk (10 g) fiberhusk
  • 1 tsk xantangummi
  • (50 g) maizenastärkelse
  • 3 msk (60 g) sirap, mörk

Topping

  • glutenfria havregryn

Liknande recept

  • Glutenfria teffrallor

    Glutenfria teffrallor


    Maria Blohm
    45 min 11 tim 40 min
  • Glutenfritt bröd med grillade grönsaker

    Glutenfritt bröd med grillade grönsaker


    Marie S.
    30 min 1 tim 40 min
  • Glutenfria lussekatter

    Glutenfria lussekatter


    Maria Blohm
    50 min 12 tim 50 min
  • Använder du rätt Jäst?

    Använder du rätt Jäst?

    För att säkra att du får ett bra bakresultat, bör du använda rätt jäst utifrån vad du ska baka.