recept_video_backdrop
  • Glutenfritt bröd med grillade grönsaker

2.89/5

236 Röster

Glutenfritt bröd med grillade grönsaker

  • 1 st
  • 30 min
  • 1 tim 40 min

Ett gott och mustigt bröd som är fyllt med goda grönsaksbitar. Brödet är som en måltid i sig. Köp en lufttorkad skinka och en god ost och kanske något gott i glaset, så är picknicken färdig! Extra plus är att det är helt glutenfritt.

  • 1

    Rör ut jästen i rumstempererad vätska.

  • 2

    Tillsätt kryddor, olja, salt och grov mix.

  • 3

    Arbeta samman till en jämn smet i ett par minuter, tillsätt nästan alla grönsaker utom zucchinin och de som du vill toppa med, samt hälften av pumpafröna. Låt jäsa i ca 30 min.

  • 4

    Smörj en form (ca 1½ – 2 L) med olivolja och lägg zucchinin som en blomma i botten med ändarna ut mot kanten. Lägg i degen och garnera med det som är över av grönsakerna och resterande pumpafrön.

  • 5

    Jäs övertäckt ca 30 min. Grädda i ugnen i 200°C, ca 35 minuter. Innertemp 98°.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst Ekologisk, färsk
  • 4 dl (400 g) vatten (eller lagen som de grillade grönsakerna ligger)
  • ½ dl (45 g) olja
  • 1 pkt (500 g) semper grov mix
  • 1 msk rosmarin, gärna färsk hackad
  • 1 tsk (6 g) salt
  • 2 dl blandade grillade grönsaker skurna i lite olika former (ex. kronärtskocka, zuccini, paprika)
  • 4-5 champinjoner
  • 1 dl ( 75 g) pumpafrön
  • olivolja till formen

Liknande recept

  • Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck

    Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck


    KronJäst
    45 min 2 tim 40 min
  • Glutenfria teffrallor

    Glutenfria teffrallor


    Maria Blohm
    45 min 11 tim 40 min
  • Glutenfritt bröd i långpanna

    Glutenfritt bröd i långpanna


    KronJäst
    45 min 1 tim 35 min
  • Använder du rätt Jäst?

    Använder du rätt Jäst?

    För att säkra att du får ett bra bakresultat, bör du använda rätt jäst utifrån vad du ska baka.